Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2010 15:42 - Крапец – зелено изкушение в Северното ни Черноморие
Автор: travelbox Категория: Новини   
Прочетен: 745 Коментари: 1 Гласове:
1



image
Портал tbox7.com продължава темата за съчетаването на полезното с приятното и на екологичното с почивката.
Вече ви разходихме из Дуранкулашкото езеро. Сега продължаваме обиколката си из Северното Черноморие, разбира се с една „зелена” мисъл на ум.
Северната част на родното ни море е чиста и спокойна, с обширни плажове с дребен златист пясък, гори и множество минерални извори. Някои от нас са натрупали впечатления от курортите Русалка, Албена, Златни пясъци, Ривиера, Св.Константин, Слънчев ден, които предлагат много варианти за незабравима почивка.
Ние, обаче, се спираме на по-закътано и непокътнато местенце за отдих – Крапец.
Крапец е малко рибарско селце на Черно море, само на 10 км. северно от Шабла и на 90 км от Варна, близо до края на международен път Е87. Мястото е привлекателно с пясъчните си дюни и птиците, който гнездят и зимуват около него. Селото е буквално „кацнало” на морския бряг. Житните ниви и зеленчуковите насаждения са съседи на приказни езера - природни резервати. Ако сте зажаднели за златен пясък, синьо-зелено море или ви привлича нощуването на палатки и каравани,за вас е Крапец.
Въпреки близостта до международния път – само на 4км.- с. Крапец остава мъдро дистанцирано от туристическия поток, което гарантира спокойствието на вашата почивка. Районът съчетава екологично чиста природа и невероятен морски климат. Уникална е дългата над 6 км.плажна ивица между Крапец и Дуранкулак. Тук ще можете да се докоснете до едни от малкото девствени дюни на Черно море, тиха и спокойна вода с меко пясъчно дъно. Дори и през летните месеци тази природна забележителност остава незасегната от тълпите туристи и ви позволява уединена и пълноценна почивка.
Всяка „зелена” почивка включва време, посветено на риболова и природните забележителности. Крапец е рай за тези две изкушения на ваканцията. Около километър на север от селото се намира Дуранкулашкото езеро. Невероятната флора и фауна в района ще се харесат и най- изтънчените любители на природнато богатство. Плажната ивица и дюни на Крапец създават благоприятни условия за привържениците на нощуването в палатки и каравани, към което провокират безкрайното звездно небе и приспивният плясък на кротко заспиващи в пясъка морски вълни.А за туристите с категорични изисквания за покрив, легло и баня, в самото село и района около него има невероятни къщи и вили, няколко семейни хотелчета и уютни квартири.
Остава да пренесете мечтите си за спокойна почивка до това кротко и уютно място.
Ще си тръгнете обновени.
А в мислите си… дълго няма да си тръгвате оттам…

Още по темата и други новини - Tbox7.com



Гласувай:
1



1. plakia - Това е от малкото места, останали ...
08.07.2010 16:03
Това е от малкото места, останали "зелени"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: travelbox
Категория: Туризъм
Прочетен: 319733
Постинги: 193
Коментари: 112
Гласове: 89
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930