Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2010 10:18 - Дизайнерските хотели са новият хит тази година
Автор: travelbox Категория: Новини   
Прочетен: 606 Коментари: 0 Гласове:
0



image  Въпреки финансовата криза тази година в цял свят предстои откриване на редица дизайнерски хотели, написа в. "Ню Йорк таймс". Крак повлече Джорджо Армани, който обяви, че лично е проектирал стаите на "Армани хотел". Той ще отвори врати в най-високата сграда в света - кулата "Бурж Дубай".
   
    Като цяло именно в Близкият изток ще се появят най-впечатляващите като архитектура нови хотели. Една от перлите там е "Яс", който любителите на Формула 1 вече видяха при предаването на надпреварата за голямата награда на Абу Даби.
   
    Хотелът е дело на архитектурното бюро "Асимптот" (Asymptote) от Ню Йорк и разполага с 499 стаи. Разбира се, неговото голямо предимство е, че е буквално вграден в пистата, като болидите преминават под него.
   
    "Уан енд онли ризортс" пък отвори свой обект на изкуствения остров с форма на палма Джумейра край бреговете на Дубай. Този истински оазис насред океана е заобиколен от футуристични сгради, а в самия хотел гостите се чувстват като в палат от "1001 нощ".
    Дизайнерските хотели са новият хит тази година
   
    Докато в Близкия изток залагат на футуристични постройки, в Европа дизайнерски хотели се правят в сгради с история. Често те са бутикови с едва няколко десетки стаи. Такъв например е хотел "Палазина Граси" във Венеция.
   
    Той е разположен в къща от XV век на площад Сан Марко, има 26 стаи, дизайнът на които е на Филип Старк, работещ са "Фосил", "Телефункен", "Априля" и считан за най-известния представител на новия стил в дизайна.
   
    Сходен е и "Канал хаус хотел" в Амстердам с неговите 23 стаи, разположени в група стари къщи, които в момента се реновират.
   
    Лондонският "Дийн стрийт таунхаус" има 39 апартамента и се помещава в сграда, в която в началото на ХХ век се е събирала артистичния елит на града.
   
    Дизайнерските хотели са новият хит тази година
   
    Спомен от това време са ръчно рисуваните тапети, оригинални библиотеки, фотьойли и други ретро елементи. Португалският хотел "Паласио до Фрейхо" в Порто пък се помещава в реставриран бароков дворец, залепен до бивша фабрика, също ползвана от него.
   
    Разбира се,
   
    в САЩ също предстои отварянето на интересни хотели
   
    Сред тях е разполагащият с 391 стаи "Тръмп Сохо", извисяващ се сред ниските околни сгради в долен Манхатън.
   
    Бившият модел на "Плейбой", а сега преуспяващ дизайнер Кели Уеарстлър привърши работата по цели два обекта - един в планините на Колорадо и друг на Карибите. При тях в култ са издигнати естествените материали, изчистените линии и ненатрапчивият лукс.
    Дизайнерските хотели са новият хит тази година
   
    Хотелиерът Викрам Чатвай, собственик на веригата "Дрийм хотелс" в Ню Йорк и Банкок, отваря хотел близо до Сентрал парк в Ню Йорк, като използва за целта сграда от 1837 г., бивш актьорски клуб.
   
    "Мондриан" хотел в Холивуд пък се отличава с архитектура, позната от сюрреалистичния филм на Жан Кокто от 1946 г. "Красавицата и звяра". Огромна врата е залепена за изчистената фасада. В кухнята командва гурме гуруто Сам Талбът, познат от кулинарни риалити програми.
    Дизайнерските хотели са новият хит тази година
   
    С интерес се очаква и откриването на "W даунтаун хотел", който гледа към мястото, където се извисяваха кулите на Световния търговски център.
   
    "Фешън 26" също се намира в Ню Йорк и черпи вдъхновение от разположения в съседство Институт за технологии в модата (Fashion Institute of Technology). Той е част от хотелската верига "Уаиндхем" и ще отвори врати през март, като ще предлага на гостите си стилна атмосфера и уникално излъчване във всяко помещение.
   
    Близо до малката Италия в Ню Йорк е разположен бутиковият "Нолитан" хотел, разполагащ с 55 стаи. В него гостите би трябвало да се чувстват като у дома си, поне така пише в интернет страницата на новото място за почивка. Откриването е планирано за пролетта.
   
    На другия полюс е "Шератон Бруклин" с неговите 321 стаи, който ще започне да посреща гости през март. Около него ще се оформи цял квартал от хотели, който ще е най-големият, строен през последните десет години.
   
    В Колумбия най-интригуващият нов обект е "Софител Санта Клара", намиращ се близо до Картахена. Разположен в бивш манастир от 1621 г., той е издържан в колониален стил.
   
    Предпочитащите Мексико могат да изберат обекта на сингапурската верига "Баниан Трий хотелс енд ризортс" близо до Акапулко. Хотелът "Кабо Маркес" предлага романтика, усамотение и красиви залези над океана.
    Дизайнерските хотели са новият хит тази година
   
    В Азия броят на хотелите също се увеличава с бясно темпо
   
    В Тайланд "Риц-Карлтън" отваря "Пулай Бей". Комплексът от 54 вили е разположен близо до град Краби.
   
    Освен задължителните СПА глезотийки, комплексът предлага също упражнения по медитация, водени от будистки монаси.
   
    На Малдивите гости от юли ще посреща "Анантара Кихава", който има 82 вили, всяка със собствен плувен басейн. Някои къщички пък са в самата вода на тихия залив около комплекса.
   
    Сред екстрите внимание заслужава подводният ресторант, през прозорците на който надничат тропически риби.
    Дизайнерските хотели са новият хит тази година
   
    Новите хотели в Китай е трудно да бъдат обхванати, тъй като тази година се очаква откриването на поне няколкостотин, отбелязва "Ню Йорк таймс". Сериозен ръст има и на пазара в Индия.
   
    В Сингапур финансовата криза също не се усеща
   
    и нови хотели отварят един през друг. Сред най-любопитните е "Уангз хотел".
   
    Той е с цилиндрична форма (смята се, че тя помага за пълноценната почивка), с фасада от алуминий и стъкло, а в интериора се забелязва микс от стилове с доминацията на арт деко.
   
    "Марина Бей сендс" пък е нов гигантски курорт в Сингапур, състоящ се от три 55-етажни кули с общо 2500 стаи. Комплексът, който ще отвори врати през лятото, вече се рекламира като най-доброто място за забавление в Азия.
   
    И изглежда има защо. "Марина Бей сендс" разполага с огромно казино, шопинг зона с бутици на най-популярните световни марки и парк на покрива, от който се открива невероятна гледка към океана.
   
    В комплекса има два театрални салона, в които ще гостуват най-нашумелите бродуейски спектакли, и дори собствен музей.
   
    В кухнята пък се вихрят трима американски кулинарни магьосници и по един техен колега от Испания, Франция и Австралия.

Източник: Дневник.bg


Тагове:   новият,   хит,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: travelbox
Категория: Туризъм
Прочетен: 319519
Постинги: 193
Коментари: 112
Гласове: 89
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930