Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2010 08:18 - Над 100 тежки инцидента е имало от началото на годината по варненските плажове
Автор: travelbox Категория: Новини   
Прочетен: 1135 Коментари: 0 Гласове:
0



imageИмаме плажове, които традиционно са си опасни, това зависи от самия релеф на дъното. Така например много опасен е южният плаж, както и плажът на почивния дом на МНО - „Сахара 2” се води. Разбира се, има такива райони и в курортните комплекси, като така например на Златни пясъци. Там като духне източен вятър хвърля хората навътре в морето или страничното течение ги повлича пак навътре, където има дълбоки места или скали и редовно там има инциденти с плажуващи. Сравнително опасен може да се каже, че и така нареченият голям плаж в курорта „Св. Св. Константин и Елена”, особено лявата част. Тази година спасителите казват, че много инциденти има на „Дружба” и на „Слънчев”ден на плажовете, както и на Златните. За щастие повечето от инцидентите са били навреме на овладени, оказана е била помощ в точния момент и за това имаме сравнително малко удавени дотук – до този момент трима души са се удавили на плажовете. Като цяло повече  от 100 тежките инциденти, при които е била оказана и медицинска помощ.

Трябва да отбележа, че новите туристи, които идват – румънци, руснаци, са с абсолютна липса на плажна култура, те не признават нищо и никой. Казват – аз съм дошъл, аз отговарям за себе си. Не се съобразяват с нашите препоръки и изисквания. Спасителите, момчетата, имат страшно много неприятности. Особено сега, както направиха по курортите навсякъде all inclusive, масово се напиват, влизат във водата.

По нашите законови наредби децата до 10 години не бива да се къпят сами в морето, децата на по 14-15 години имат това право. Малките деца обаче са друго нещо. Много често се случва румънци, руснаци, та дори и българи, да оставят децата си без надзор, въобще не ги поглеждат и край морето, и на басейните. Страшно много инциденти имаме с деца, които за щастие са се разминали без сериозни последствия, но, пак да кажа, нашите спасители имат страшно много проблеми с деца, които са оставени сами да се къпят в морето. Да не говорим, че всеки ден има по едно – две изгубени деца, които най-често спасителите ги виждат - само дете и тръгват да търсят на кого е.

Източник : InfoTourism.net
Още по темата и други новини - Tbox7.com


Тагове:   Началото,   Над,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: travelbox
Категория: Туризъм
Прочетен: 319658
Постинги: 193
Коментари: 112
Гласове: 89
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930