Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2010 15:42 - През август месец ще има бум на нашенци по Южното Черноморие
Автор: travelbox Категория: Новини   
Прочетен: 569 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Морето неизменно е предпочитана дестинация за летен отдих през последните години, посочвано като избор на една пета до една четвърт от българите. Това стана ясно в края на месец юли, когато НЦИОМ представи резултатите от национално представително проучване. Сред сигурните летовници на море преобладават високообразованите българи и най-младите участници в националното изследване на НЦИОМ от юли, 2010 г.
Два пъти по-малко са желаещите през настоящата година да почиват на планина, в сравнение с отправилите се към морето. Отдихът на село започва сериозно да конкурира планинската почивка през настоящата година, а и почивките на вили стават все по-популярни предвид пестенето заради кризата.

През август месец ще има бум на българско присъствие по Южното Черноморие. Това заяви пред радио „Фокус”- Бургас председателят на Алианс по туризъм за Югоизточния регион Мария Инджова. По думите й между 33% и 38% от българите вече не напускат България по време на отпуските си. „Цените са много атрактивни, достатъчно ниски, научихме се вече, по-малко, по-малко, с големите грешки, да обслужваме и да си предлагаме продукта по начин, по който трябва”, каза Инджова. Тя очерта и друга тенденция през настоящия туристически сезон – прилив от македонски и сръбски туристи по Южното Черноморие. „Разбира се това се дължи и на политиката на правителството за падане на визите и допълнителни изисквания на границата за бившите Югославски държави. Те имат една носталгия, която ги връща по Южното Черноморие, така че там нещата, може би за много къс период от време, ще достигнат своя пик”, посочи Инджова.
30% по-ниска е заетостта в хотелите тази година, каза още Инджова. Хотелиерите разчитат на това, че все още не е минал месец август, а предстои и септември. „Заетостта на хотелите, ако търсим оправдание в кризата можем да намерим, но според мен заетостта на хотелите не е с необходимия ръст, защото имаше едно страхотно голямо презастрояване, защото никой не се съобразяваше, когато даваше разрешителните и когато инвеститорите строяха, че легловата база ще надмине няколко пъти възможността на плажната ивица да поеме хората. Може би тук някой ще ме апострофира за басейните – да, но басейни има по цял свят, но не и Черно море и най-красивото Черно море с влизане на Странджа вътре като красота, по-голяма от Карибските острови, е само най-източната граница на ЕС и тя се казва България”, обясни Инджова, цитирана от Economynews.BG.

Още по темата и други новини - Tbox7.com



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: travelbox
Категория: Туризъм
Прочетен: 319483
Постинги: 193
Коментари: 112
Гласове: 89
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930