Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2010 15:42 - Девин и Широка лъка адаптират идеята за уикенд туризъм с осигурен транспорт
Автор: travelbox Категория: Новини   
Прочетен: 838 Коментари: 0 Гласове:
0



image
200-годишният пансион "Гайда ин" в Широка лъка е договорил с редовната автобусна линия София-Девин две нощувки за двама в половината от наличните си стаи.Като бърза реакция на дребния хотелиерски бизнес в Родопите излиза промоционална оферта за сегмента "младежи" и "средна класа" от 1 септември
тази година. Новият семеен хотел "Биляна" в Девин и 200-годишният пансион "Гайда ин" в Широка лъка договорили с редовната автобусна линия София-Девин две нощувки за двама в половината от наличните стаи. Климатизираният автобус тръгва от "Самоковската автогара" под Дървенишкия мост (Метро"Жолио Кюри")в 17,15ч. всеки петък и специален гид, освен любезния шофьор посреща пробните двойки. След 10 мин. почивка в Пазарджик чистият автобус навлиза в дефилето Кричим-Девин покрай язовирите "Кричим", "Въча" и новия "Цанков камък".

Промотърите нарочно изчакват с офертата си от 1 септември, защото искат да са сигурни, че вече ще бъде пуснат в експлоатация новият път над язовир"Цанков камък". След държавната комисия на 27 юли т.г. за асфалтиране са останали само 2,5км през село Лясково над бъдещата чаша на новия язовир. Това ще означава край на дупките по стария път и режим за преминаването на самосвали и тежки камиони с минерална вода"Девин". За пътуващите първи път гледките от панорамния нов път безспорно си заслужават.

В Девин редовната автобусна линия пристига в 20,45ч. Такъв резултат във времето може да имат само обиграни шофьори с нееднократно преминат маршрут. От самата автогара в Девин промотираните туристи- "първопроходци" се поемат от персонала на двете хотелчета, които по същия начин ги изпращат обратно за София в неделния ден 10,30ч. с пристигане в София около 14ч.
Девинското хотелчето"Биляна" се намира точно срещу басейна (6лв.вход) на "Гранд-Орфей"(местните го наричат "Доган сарай") и само се пресича малката улица по джапанки. Подкупващо дебелкият  и ухилен управител на новото семейно хотелче е общински съветник в Девин, така че сигурно ще се старае да наложи новата оферта и за други хотелиери, които съзнават, че "празните легла са по-лоши от губещите". Шеф-кухня е амбициозната му дъщеря (естествено- Биляна), която наистина има прекрасни свои специалитети наред с местните еко-продукти. Цените в ресторанта не са по-високи от кварталните в София.

В "Гайда ин"- Широка лъка стаите са с автентичен родопски интериор, има и клуб-таверна с голяма камина ("механа" им звучало кичозно).  Всяка стая и в двата обекта има отделен санитарен възел душ, wi-fi и ТV. Цената за двама за двете нощувки и двупосочния билет София-Девин е наистина промоционална: 110 лв. Метрото в София си плащате сами.







.Източник : InfoTourism.net
Още по темата и други новини - Tbox7.com



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: travelbox
Категория: Туризъм
Прочетен: 317931
Постинги: 193
Коментари: 112
Гласове: 89
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031