Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2010 12:42 - С куче на море
Автор: travelbox Категория: Новини   
Прочетен: 3137 Коментари: 0 Гласове:
0



image
С куче на море

Ако сте собственик на куче, повече от сигурно е, че не желаете да се разделяте с него по време на своята почивка.
За съжаление, вече сте разбрали, че в България този въпрос е доста спорен: "Искам да почивам на морето, но където мога да бъда с Рекс?" , "Допускате ли домашни любимци в хотела?","Ходи ми се много на планина това лято, но не искам да оставям кучето у дома. Някой може ли да ми препоръча хубаво местенце, където няма да имат против, ако отседна с Джеси ?" . Това са само малка част от многото въпроси, които се задават, когато дойде време за планиране на годишната отпуска.


Проучването – първи етап на мисия „ С куче на почивка


Собствениците на домашни любимци нямат никаква представа къде в България могат да отседнат със своя четирикрак приятел, така че заедно да се чувстват максимално комфортно. Липсата на достатъчно информация в специализираните туристически портали или пък в сайтовете на самите хотели, води до сложната ситуация човек с часове да търси в Интернет подходящ хотел, където да бъде настанен със своя четирикрак любимец. Причината да се допитва до познати или да пише във форуми и социални мрежи, а не просто напише в Google : Pet Friendly Hotels, е че подобна информация просто липсва.
Ако не желаете да се лишите от компанията на своето куче, то трябва доста да се потрудите и да проведете десетки телефенни разговори с хотели, докато най-сетне намери някой, който да ви каже заветното "Да!" . При това вече сте се почувствали крайно неприятно от факта, че сте принуден буквално да изслушате всякакви коментари относно вашето простичко питане.


Проблемите


Политиката относно домашните любимци е нещо, което за 99% от българските хотелиери не съществува за разлика от техните колеги в чужбина, които внимателно са помислили как да се погрижат за удобството на своите гости и техните четирикраки придружители. На пръсти се броят хотелите, които са предоставили оферти за този тип туризъм. За разлика от отношетнието на хотелиерите в България, по света са особено популярни т.нар. Pet Friendly Hotels, чиято политика включва специални грижи за домашния любимец срещу такса. Разбира се, от подобно положение вече са доволни всички - и хотелиерите, които имат достатъчно клиенти, и гостите на хотела, които са приети радушно и им са предоставени разнообразни услуги. За много хора домашният любимец е член на семейството точно толкова, колкото и децата. За други е дори и повече – хората, които използват куче-водач, просто не могат да се лишат от него, дори и за миг. Предримчивите бизнесмени в чужбина отдавна са осъзнали факта, че тази група са достатъчно многобройни и че могат да печелят от любителите на четириногите. Вместо да отблъскват клиенти, те са развили политиката на своя хотел в зависимост от нуждите на потребителите и се радват на успех и благодарност.


Частично решение – хотели за домашни любимци


В последните години у нас се наблюдава появата на все повече хотели само за домашни любимци. Някои от тях са доста неуютни, други са от по-висок клас и предлагат настаняване на четириногите в истински стаи, разходки, храна и други ексктри. Т .нар. „хотели за домашни любимци „ не са алтернатива, ако желаеш да прекараш отпуската си в игри и забава със своето куче.  Затова се питаме: Има ли реални Pet Friendly хотели в България, места, където собственик и любимец могат да отседнат заедно и да се радват на приятен престой? За съжеление положителните отговори на този въпрос се броят на пръсти.


Предложение от Tbox7.com


Туристическият портал www.tbox7.com предоставя арена за популяризация на всеки хотел, който предлага алтелнативи за любителите на животните . Ако вие сте прекарали отпуската си заедно със своето куче и сте доволни от обслужването и отношението към вас, то споделете своите впечатления, за да успеем заедно да променим отношението към този тип туризъм в България.

Нашият екип разгледа и подбра за потребителите на портала няколко предложение, които биха били полезни:

Ваканционен клуб " РЕДЕНКА "

Хотел " МАРИЯ - ХОТЕЛ "

Хотел " МОРСКО КОНЧЕ " *

За какво трябва да помисли собственикът на хотел, ако иска да разшири бизнес хоризонта си и да превърне част от сградата в Pet Friendly?


За да бъде един хотел Pet Friendly, то още при изграждането му трябва да бъде предвивдена концепцията за ориентиране към потребностите на съответната таргет група. Например, за удобство на собствениците на кучета е много подходящо да бъдат създадени стаи с отделен външен вход, така че гостите с домашни любимци да не се чувстват дискомфортно, минавайки през фоайето на хотела. Редно е да се съобрази интериорът с факта, че в помещенията ще пребивават домашни любимци. Удачно е мокетът да се замени с теракот, за да се поддържа нужната хигиена и да не се предизвиква притеснение у гостите, че техният домашен любимец е оставил следи от калните си лапички по мокета например. Възможно е на гостите да предлагат различни аксесоари, разнообразно хранително меню, както и специализирани услуги за домашни любимци.
Основно значение има правилната дезинфекция след напускането на стаите и придвеждането им в подходящ вид за следващите четирикраки гости.
Друг важен момент е осигуряването на достатъчно голямо и обезопасено пространство за разходка и игра на домашните любимци.
Ако собствениците и мениджърите на хотели в България преосмислят политиката си относно своите гости и техните домашни любимци, биха открили неподозирани преспективи за бизнес развитие в тази област. Собствениците на кучета от своя страна ще бъдат спокойни, че ще почиват в дружелюбно настроен и удобен хотел.
С куче на море не е мисия невъзможна. Просто трябват три неща: подходяща среда, приятелско отношение и…възпитано кученце.

* Хотелите са рекламирани от Форум bg-mamma.com

Още по темата и други новини - Tbox7.com


Тагове:   море,   куче,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: travelbox
Категория: Туризъм
Прочетен: 319541
Постинги: 193
Коментари: 112
Гласове: 89
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930